KULTURELT PÅFYLL

BAŠKA VODA

 

På en undersiden "Program - Baška Voda" ligger det planlagte programmet for 2010.  Program for 2013 ventes ut i slutten av juni.  Jeg anbefaler derfor at dere stikker innom turistkontoret og spør etter et ajourført ”ukens program”.  Der vil du også kunne få et komplett program for Baška Voda kommune.  Alle kommuner langs Makarska-rivieraen har tilsvarende program for sine byer/tettsteder.

På ”torget” i Baška Voda (ved havnen) er det kulturell opptreden minst en gang per uke (verdt å se!).  Der er det også mange kveldsåpne boder som selger alt mulig ”rart”.  I tillegg er det konserter, bl.a. i en av kirkene.  Er du heldig kan du også oppleve et ekte kroatisk bryllup (m/opptog).

De fleste dagene er det levende musikk og dans utendørs (f.eks. uterestauranten BOREK) nær stranden like ved TAMARILLO.  Her spilles ”ok” danse-/underholdningsmusikk i alle varianter, og jeg slapper ofte av her etter en bedre middag på TAMARILLO. 

Noen kvelder er det også levende musikk ved et par andre hoteller, bl.a. i hagen til Hotel Slavija.   På enkelte strandbarer opptrer trubadurer. 

For øvrig har nesten alle små utesteder egen ”hermetisk” musikk (av den litt mer moderne karakteren).  Bortsett fra restaurantene (siste bestilling mellom 2200-2300), er det meste åpent til midnatt.

Har dere muligheten for det, stopp og lytt til en harmonisk flerstemt lokal sangstil som heter "Klapa".   Stilen er ca. 50 år gammel og opprinnelig for menn.  Nå har også kvinner sine ”Klapa”-grupper.  Det er ofte opptreden der det ferdes mange turister, f.eks. i de for-skjellige gamlebyene og på torvene.  (I leiligheten ligger en CD med ”klapa”-sanger du kan lytte til.)

Mat er også kultur.  Tradisjonelle, lokale matretter finner du på en "konoba" - som ligger flere steder i nærmiljøet.   En kanoba er en restaurant hvor det benyttes åpen varme (ikke ovn).  Anbefaler konoba "PANORAMA" som ligger i landsbyen Topi c i (i åsen bak Baška  Voda - ca. 3 km).       

En solnedgang her er uforglemmelig!


Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE