Uten mat og drikke .......

UNDER ER NOEN TIPS OM HVOR DU KAN SPISE OG DRIKKE

 

Det er mange gode spisesteder i BAŠKA VODA .  Jeg frekventerer som oftest tre av disse:


1. Restauranten med høyest standard i Baska Voda heter ”MARE (tidligere Tamarillo).  Den ligger på strandpromenaden - rett ned for leiligheten og er en del av overnattingsstedet ”Vila Kristina”.  Det er servering både ute og inne.  Duker på bordene og meget hyggelig betjening.  Den ene av de meget hyggelige servitørene kjenner godt norsk idrett og kan fraser på norsk.

Prisene ligger litt over de andre spisestedene, men meget behagelige i.f.t. norsk målestokk. Restauranten åpner midt på dagen for lunsj, men jeg spiser som oftest kun middag på MARE: www.vilakristina.de


2. Den andre restauranten jeg vil anbefale er ”KING”.  KING ligger innerst i havnen (i en ”bakgate” til promenaden, ikke langt fra turistkontoret).  KING har åpent for lunsj (12-14) og åpner igjen kl. 5 på ettermiddagen.  Eieren, Zoran, opptrer som hovmester og er et meget hyggelig bekjentskap.   Flere i hans familie arbeider i restauranten, og hans svigerdatter har en mindre restaurant like ved.  Om morgenen fisker Zoran selv mye av fisken som serveres hver dag!   www.king.pondi.hr


3.  Det tredje stedet jeg vil anbefale er "PALAC".  PALAC ligger på strand-promenaden - like "foran" KING.  Servering både ute og inne.  Maten er meget god, rikelig og rimelig! 

Jeg kan ikke skrive noe om restauranter uten å nevne konoba "PANORAMA" som ligger i landsbyen Topici (i åsen bak Baška  Voda - ca. 3 km).  Her forberedes maten nedgravd i åpne kullovner.  Musikalsk underholdning.  Bestill henting/levering med stedets bil dersom en (hel)aften er aktuell. 

En solnedgang på PANORAMA er uforglemmelig!


MARE OG KING er avtegnet på detaljkartet - som ligger i ”Velkomst-boken” i leiligheten.  


Det er ingen regler for tips, men prisene (service ikke tatt med på regningen) er så rimelige at jeg bruker 10% som utgangspunkt og honorerer ”ekstra service”.  Har du/dere spist en bedre middag og betaler som fortjent, vanker det ofte en gratis (selvvalgt) "nightcap".      


I tillegg til disse restaurantene finnes en rekke enklere (men gode!) spisesteder både ved hotellene og langs strandpromenaden.  Her fås det meste av både mat og drikke i alle (u)kjente varianter.  Jeg tar ofte en liten pizza til lunsj (eller deler en stor for to personer), og den koster 40 kuna.  Drikke er også langt under norske priser. 

Jeg har ikke spist på noen av de større hotellene, men antar at også der er standarden upåklagelig. I MAKARSKA finnes flere meget gode spisesteder; de fleste langs promenaden eller i de trange gatene og ved torget like innenfor.   Det ligger også flere gode restauranter ved inngangen til park/strandområdet hvor "salgsbod-byen" ligger.

NB:  Under er bilder fra noen av restaurantene i
Baška Voda.  (Klikk på bildet for en forstørrelse.)

Vila Kristina og MARE

MARE (Uteservering på terrassen)

KING (overbygget terrasse)

PALAC (uteservering)

Konoba PANORAMA
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE