UTFLUKTER MED EGEN BIL

Leiebil kan være et alternativ.

     MED EGEN BIL ER MULIGHETENE LANGT FLERE

Flere av ”perlene” langs kysten syd for MAKARSKA er verdt et besøk.   

Både byene DUBROVNIK, SPLIT og TROGIR (ca. 5 km nord for flyplassen i Split) har alle berømte ”gamlebyer”. Den førstnevnte er størst, mest kjent og ”finest”; men de to andre er vel så verdt et besøk.  Gamlebyen i Trogir er kanskje den mest intime.  Like utenfor SPLIT ligger SOLIN (SOLINA) – også et historisk sted fra Romertiden.

Fra byen OMIŠ (mellom SPLIT og BAŠKA VODA) og innover landet renner elven Cetina.  Fra OMIŠ går det en båt inn elven gjennom et spesielt landskap.

En halvtimes vei nord for flyplassen i SPLIT ligger byen ŠIBENIK. Kjør innover i landet (ca. 15 min) til KRKA nasjonalpark med bl.a. vakre vannfall. Parkér ved tettstedet SKRADIN (en kort båttur vil bringe dere til parken) eller ved LOZOVAC (en kort busstur til parken). NB:  Det er ikke parkeringsplass ved selve parkinngangene.

Ved grensen til Bosnia og Herzegovina, øst for BAŠKA VODA, ligger en liten by som heter IMOTSKI. Den er kjent for å ha to ”sjøer” - en blå og en rød - etter farge-refleksen fra fjellet.

MOSTAR (byen med den berømte broen) ligger i Bosnia og Herzegovina og er selvsagt verdt et besøk. Her kan du oppleve de kulturelle forskjellene i området. Kjør f.eks. via IMOTSKI den ene veien og kysten via METKOVIC og PLOCE den andre veien. Du bør bli forbløffet over den høye standarden de fleste har langs veien øst for IMOTSKI.

Veien mellom MAKARSKA og VRGORAC har også spesiell god utsikt mot havet og øyene utenfor Makarska-rivieraen. (Stoppested på vei oppover fjellsiden, men ikke på vei ned mot MAKARSKA!)

Du kan også ta en biltur til både HVAR og BRAC. Veiene er smale, så beregn god tid! Spør turistkontoret om fergetider.  Det står også oppslag på fergekaia i Makarska. 

For de som virkelig har lyst på lengre biltur, hvorfor ikke til ZAGREB (ca. 4-5 timer på motorvei) eller LJUBLJANA (Slovenia); - eller kanskje begge byene?    

Motorvei A1. (ved Krka)
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE