UTFLUKTER UTEN EGEN BIL

 
                TA EN DAGSTUR

MAKARSKA by er avgjort verdt et besøk.  Byen har mange og trange gater med ditto forretninger, samt en vakker promenade langs havnen.  Fra Makarska er det flere dagsturer med båt å velge mellom.  Ferje til Brac går fra havnen i sentrum.  På et område nord for havnen er det samlet utallige salgsboder og små spisesteder.  

Det er en bra gang-/sykkelvei langs kysten fra BAŠKA VODA til Makarska, men på en 2-300 meter strekning med ulendt terreng må sykkelen trilles.  Buss er et raskt og rimelig alternativ. 

Det er også mulig å delta på fellesutflukt med minibuss til like opp under toppen av BIOKOVO-fjellene (1.762 m.o.h.).  Gå den korte veien til toppen og ha en fantastisk utsikt!  På en meget klar dag kan man se Italia.  (Spør turistkontoret om muligheter.)    

En dagstur med båt til øyene HVAR og BRAC er også en ”høydare”, og jeg anbefaler mer enn gjerne en slik tur.  En passe stor båt (” BIBE ” - en eldre ombygd norsk tråler!) går fra havnen i BAŠKA VODA hver morgen (kl. 0930).

Turen tar ca. 8 timer og har "lange strandhugg" ved en by på hver av øyene (h.h.v. STARI GRAD og BOL).  Enkel lunsj (en lokal fiskerett) og (nok) rødvin ombord er inkludert i prisen (under 200 kuna per person).  Reserver gjerne plass kvelden før på havna (ved båten).

For øvrig går det mindre turbåter fra havna og som har kortere turer langs Makarska-rivieraen, samt turer til øyene utenfor. 

For de som er interessert i det maritime undervannsmiljøet, anbefales båten med glassbunn som kjører langs rivieraen.

 

Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE