KOMMUNIKASJONER

TIL / FRA NORGE


FLY (sjekk operatørenes nettsider for detaljer, men under er noen tips) :

I sommerhalvåret flyr  "Norwegian" flere ganger i uken direkte  fra Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim til flyplassene i Split og Dubrovnik (begge i Dalmatia), til hovedstaden Zagreb, og til flyplassene i Pula og Rijeka (begge ligger nordvest i Kroatia); - samt til Sarajevo (i Bosnia og Herzegovina).   Sjekk også flymulighetene til Beograd (Serbia).  Flytiden  Oslo - Split er under tre timer.  

Ryan Air flyr ikke lenger direkte mellom Norge og Kroatia.  Alternativer med selskapet er å fly fra Oslo/Gardermoen eller Torp via London til Zadar - eller direkte fra Gøteborg til Zadar.  Zadar ligger nord for Split (i nord-Dalmatia).  Med bil tar det fra Zadar bare ca. 30 min. lenger kjøretid enn fra flyplassen i Split (p.g.a. motorvei nesten frem til leiligheten).  NB : Det er dårlige offentlige kommunikasjoner mellom Zadar og Split/Makarska/Baska Voda hvis sen landings- og/eller tidlig avgangstid. 

"Apollo" har avganger med “SAS” fra Oslo til Split.

Et annet alternativ er "Star Tour" som på fredager flyr fra Oslo til Split.


BIL:

Flere bekjente har reist med bil til Baška Voda.  Mest vanlig er å ta ferje til Kiel.  Derfra er det ca. 1.800 km (effektiv kjøretid: ca. 19 timer) til Baška Voda. Sjekk for veiarbeider i Tyskland!  Den mest østligste ruten anbefales.

Et alternativ er å ta biltoget fra Hamburg til Trieste (Italia ved grensen til Slovenia/Kroatia) eller Villach (sør i Østerrike).  Dette er dyrt, men meget behagelig og avslappende; - og i grunn ikke avskrekkende dyrt sammenlignet med kostnad for bensin, tollveier og to overnattinger for samme strekning.

Det går daglig ferjer mellom Ancona (Italia) og Split.

For ytterligere informasjon, se siden "LENKER".


KOMMUNIKASJONER I KROATIA

Det er meget gode kommunikasjoner i alle retninger til/fra Baška Voda.


Bil:

Motorveien fra Zagreb til Dubrovnik er nå kommet langt.   Veien går litt inne i landet bak fjellene langs Makarska Riviera-kysten.  Fartsgrense: 130 Km/t.  Avstand til Zagreb:  ca. 400 km.  Nå er det åpnet en flott tunell fra motorveien gjennom fjellet (Biokovo) og som munner ut ca. en km. fra leiligheten i Baška Voda. 

Prisene på motorveiene er relativt lave (ca. 16 kr til avkjøring til Split, ca 70 kr til avkjøring til Zadar - pluss 20 kuna gjennom den nye tunellen hvis den benyttes.).

På flyplassene i Split og Dubrovnik kan du leie bil.  Kjøretid med bil fra flyplassen i Split til Baška Voda: ca. 75 min; fra Zadar under to timer, og fra Dubrovnik: ca. tre timer.  

I Kroatia kan leiebil leveres tilbake andre steder enn utleiestedet - gratis!   F.eks. du kan leie bil i Dubrovnik og levere den i Rijeka.  Hvis du ønsker lavest mulig pris, bestill så snart som mulig.

Dette betyr at din flyreise kan være fleksibel.  F.eks. kan du fly til Dubrovnik en vei og fra Split den andre veien. 

Ved denne fleksibiliteten kan du spare inn utgiftene til en leiebil!!!  😀

Buss:

-  Busser fra flyplassene til nærmeste by; med forbindelser videre.  ( For Split, se eget satellittbilde nederst på denne siden. )

-  Hyppige avganger innen lokalområdet, og til Split og Dubrovnik.

-  Bussforbindelser til Zagreb og til nabolandene i øst.

-  Bussene har turistbusskvalitet.

-  Bussholdeplass: 150 m fra leiligheten.

-  Har du ikke alt for mye bagasje, er det helt greit å ta buss mellom flyplassen og leiligheten - rimelig er det også.

Ferje:

Til øyene Hvar, Brac, m.fl. går det ferjer fra flere steder, bl.a. fra Makarska ( se eget kart på hovedsiden “KART” ).

Båt:

Det er båtforbindelse langs hele den kroatiske kysten - med bl.a. stopp i Split.

Mange mindre båter kjører dagsturer langs Makarska Riviera og til øyene - både fra Baška Voda og Makarska.

Jernbane:

Jernbanen har endepunkt i Split.  Derfra er det forbindelser nordover inn i landet til øvrige Kroatia - og Europa.For ytterligere informasjon, se siden "LENKER".

Bussholdeplasser i Split. Plattform 2 til Baska Voda.
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE