VELKOMMEN TIL

BAŠKA VODA - Kroatias beste* feriested!

* BAŠKA VODA har i flere år blitt kåret til Kroatias beste turiststed.


Baška Voda er navnet på både en kommune (ca 3.000 inb.) og en småby.  Den koselig og levende lille småbyen har ca. 1.800 fastboende.  Stedet ligger ca. 48 km syd for Split (hovedsetet for Dalmatia og Kroatias nest største by med nærmere 200.000 innb.) og 10 km nord for Makarska (ca. 18.000 innb.). 

Baška Voda  ligger i lett skrånende terreng ned mot et krystallklart, blått Adriaterhav og har et bakteppe med grønne skogkledde lier - før stålgrå fjellsider reiser seg opp mot toppene.    Det går bilvei nesten frem til den høyeste av disse - St. Georg (1.763 m.o.h.).

I åsene og fjellene går det en rekke stier. Langs stranden går det en flere mil lang sykkel-/gangsti, som forbinder en rekke småbyer, bukter og badestrender.  De mange og lange strendene består av små runde stener, og det er ypperlige badeforhold for barn.

Om sommeren er det et yrende folkeliv i Baška Voda - som bl.a. kan by på en rekke mindre forretninger, salgsboder, restauranter (flere med levende dansemusikk), utekafeer, salgsboder, kulturelle opptredner, båtturer og diverse utleieaktiviteter (bil, scooter, sykkel, vannjet, paraseiling o.l.).  Strandpromenaden er belagt med marmor og beplantet med palmer, og du får en klar "syden"-stemning.  Du kommer langt med å snakke og forstå engelsk (eller tysk).

Gjennomsnittlig sommertemperatur er 27,5C.   Maksimunstemperaturen i juli og august er som oftest over 30C.  Sjøtemperaturen er opp mot 26C.  Mer informasjon om temperaturer og været, vil du finne på hovedsiden "OM VÆRET".

Turistkontoret gir solid veiledning om aktiviteter i Baška Voda og langs Makarska-rivieraen, samt opplysninger om reisemål som f.eks. gamlebyene i Dubrovnik, Split og Trogir, øyene Brac og Hvar, elven Cetina, nasjonal-parkene Krka og Biokovo, byene Omis, Mostar, Sarajevo, Zagreb, osv. osv.

Personlige erfaringer:
*  Man møter sommeren i mai (med 20+C).
*  Ukene i juli og august er de mest populære.
*  De samme ukene er også de mest "hektiske" i Baska Voda.
*  Månedene juni og september er "all round" de beste - synes jeg.
*  Man forlenger sommeren til oktober (med 20+C både i luften og i vannet).

Mer om Baška Voda på: http://www.baskavoda.hr/   (klikk på "ENG")

 

Velkommen til et trivelig og utbytterikt opphold i Baška Voda!
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE